Претражи овај блог

Sajborzi nad Balkanom I



            Balkanska tranziciona paradigma

                                                        I deo

       Kod nas na Balkanu (domaćem tranzicionom Orjentu[1]) žene su toliko zaostale da još uvek veruju da to što imaju među nogama ne samo da nešto vredi, već i da je to sve što imaju a da nešto vredi. Pri tom, i nužno, one se "nose" kao kurve (javne žene) dajući time do znanja da je to "što imaju" – takođe i za prodaju[1a]. Onda se, naravno, grozno femkaju i stežu, pogađaju i cenjkaju do besvesti, sve dok ne postignu neku, sebi umišljenu cenu za koju su spremne da to "što imaju" i prodaju. A od svega najgore je to, što postignuta cena najčešće i nije prava cena, već samo iluzija o ceni u očima nezainteresovanog posmatrača, tj. iluzija o ceni koju neko može samo da poveruje da je postignuta: biti viđen u skupim kolima (kabrio po mogućnosti), na mega-debelom motorciklu, VIP mestu, u mondo društvu, awesom žurki, epic zabavi, na TV-u, i sl.
       Da dodam k tome i još ovu lemu:
      Što god se više insistira na iluziji (umišljenoj "kao da" vrednosti) izgrađenoj na sopstvenoj histeriji, sve će beznačajniji biti razlog zbog čega će se nečega i odreći. Ili - od čega se plašiš to će te i snaći. Jer
                                       ... OTPAD STREMI OTPADU!

       I tako to hoda. 
       Sise, bulja, nokti, kosa, idealan profil, nos... wow (!) - pomisliš negde u sebi - kakvo meso za trpanje, a ako budem imao malo sreće moja deca će biti lepa i pametna na kevu, td. itd. Ali kurac bato, dobićeš ništa, muda labudova - genetsko đubre, hromozomski otpad, umesto u sanitetsku kesu za spaljivanje otpada dobićeš kugu zapakovanu u Pampers pelene!  
       Jer ispod plastike i silikona, implantata, spretno ispeglanih hiruških šavova, makeupa i kozmetike je - NIŠTA. Gore nego ništa! Prevara! GENETSKA PREVARA! Neka jadna mučenica krivih nogu i kukastog nosa, spljeskane bulje i ravnih sisa, ćelava i ćopava, sa miteserom umesto mozga, genetski otpad koji time što je spreman da se pretvori u PROTO-SAJBORGA[2] pokušava da prevari i sebe i sve oko sebe, ali uspeva da prevari samo onaj drugi genetski otpad koji pase mesecima pasulj da bi mogao da se puca steroidima i vozi ´epik´ mašinu[3]. 
       Jer logika asertoričkog izbora jasna je svima, ili ko što već rekoh:               
                                      ...OTPAD STREMI OTPADU!

       Ali to je tako: 
       Što je zemlja siromašnija i zaostalija to se otpad grčevitije bori za opstanak. 
       I dok se svetska medicinska asocijacija, farmakologija, zdravstvene ustanove i organizacije bore za očuvanje i povećanje zdravlja ljudske vrste – za pare, naravno kozmetički mešetari, estetski hirurzi, plastični operatori i ostali tranzicioni profiteri – opet za pare - opstruiraju evolutivni i odbirni mehanizam i ismejavaju Darvina Čarlsa podržavajući preživljavanje genetskog otpada.
 
                                  Ali vi ne zaboravite, dragi:

                 GENETSKA PREVARA NAJZAJEBANIJA JE OD SVIH PREVARA!



[1]   ...ali još i više na dalekom tranzicionom Orjentu: Burmi, Tajlandu, Vjetnamu, Laosu... itd.,itd.
[1a]  U svrhu naracije i metaforične retorike argumenta namerno je ispuštena kvantifikacija što, naravno, pre svega znači da je univerzalni kvantifikator (svi/sve/sva) neprimenljiv.
[2]   Proto-sajborzi su individue koje su dobrovoljno pristale da izgube personalni identitet a za uzvrat dobivši identitet klase ili vrste (kao doberman, dalmatinac, šarplaninac i sl.). Budući da su proizvođači implantata kao i procedure korektivnog enhancementa identične gotovo svugde u svetu svi tretirani primerci su psiho-fizički slični, pa stoga i svi proto-sajborzi bez izuzetka liče jedni na duge.
[3]   A ta jadna mučenica, pošto je uradila sve da se na svaki način se pretvori u tržišni artikal i robu, i pošto je svoju sudbinu predala u ruke maloumnom kupcu, ostatak života će naprezati svoj miteser pitajući se zašto ostatak života mora da provede boreći se za osnovna ljudska prava i dostojanstvo. Naravno, ovo važi samo za one koji taj miteser i poseduju.

Нема коментара:

Постави коментар

Beogradski blues: razgovor sa ChatGPT-jem 3.5

                      Beogradski blues Dok savska kafa u šoljici drhti, i Dor ć ol za kaldrmom cvili Ulični svirač svira blues,  Za zaljublj...